Politika privatnosti i
Opšti uslovi korišćenja sajta udruženja građana
Akcija progresivne Vojvodine

Politika privatnosti
Opšti uslovi korišćenja sajta udruženja građana
Akcija progresivne Vojvodine


1. Opšte odredbe

Ovim dokumentom određuju se opšti uslovi korišćenja veb sajta udruženja građana Akcija Progresivne Vojvodine Novi Sad (u daljem tekstu: „Uslovi korišćenja“) uključujući i politiku privatnosti i politiku korišćenja kolačića od strane posetilaca sajta. Molimo vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se sa nekoliko jednostavnih pravila koja primenjujemo, obzirom da nepoznavanje pravila ne predstavlja izvinjavajući razlog za njihovo nepoštovanje.

Na Uslove korišćenja našeg veb sajta, primenjuju se važeći propisi Republike Srbije i opšti akti udruženja građana Akcija progresivne Vojvodine (u daljem tekstu: APV).

Posetom i pregledanjem našeg veb sajta posetioci izjavljuju da su pročitali Uslove korišćenja, da su s njima upoznati i u potpunosti saglasni, te da pristaju na pregledanje i korišćenje našeg veb sajta u skladu s njima. Ukoliko se ne slažete sa našim Uslovima korišćenja, molimo Vas da ne koristite ovaj veb sajt.

Ovaj veb sajt uređuje udruženje građana Akcija progresivne Vojvodine Novi Sad, sa sedištem u Ilije Ognjanovića br. 9, 21000 Novi Sad, registrovano kod Agencije za privredne registre pod matičnim brojem: 28317247, PIB: 112349689, imejl: info@apv.rs.

APV zadržava pravo izmene i/ili dopune ovih Uslova korišćenja u bilo kom trenutku, a naročito u slučaju izmene relevantih propisa od strane nadležnih organa Republike Srbije. Posetioci sajta nemaju pravo da jednostrano menjaju Uslove korišćenja, a svaka takva eventualna izmena je nevažeća, osim u slučaju da se obe strane sa tim saglase pisanim putem.

APV zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta.

Delimična ili potpuna neprimenjivost ili nezakonitost određene odredbe ovih Uslova korišćenja, neće uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini. Neprimenjiva ili nezakonita odredba će biti zamenjena drugom odgovarajućom odredbom. Saglasni ste da vaša prava i obaveze proistekle iz ovih Uslova korišćenja ne možete preneti na treća lica bez izričitog pismenog odobrenja APV.

U slučaju bilo kakvog spora koji se ne može rešiti mirnim putem i postizanjem sporazuma, ugovara se mesna nadležnost suda u Novom Sadu.

2. Registar pojmova i izraza

Posetilac sajta je fizičko ili pravno lice koje u svrhu sopstenog informisanja pregleda sadržaj našeg sajta u skladu sa Uslovima korišćenja.

3. Uslovi korišćenja sajta

Pravo korišćenja našeg veb sajta je Vaše lično pravo što znači da isto nije prenosivo na druga fizička ili pravna lica/preduzetnike.

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice i sl.), tekstovi, fotografije, ilustracije, logotipi, audio zapisi i softver su vlasništvo APV i ne mogu se koristiti bez naše predhodne pisane saglasnosti. Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na sajtu APV smatrate da je Vaš i da je zloupotrebljen, molimo Vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima, bez naše pisane saglasnosti.

Ukoliko koristite sajt APV odgovorni ste za održavanje i poverljivost svog naloga i lozinki koje ste dobili prilikom registracije na sajtu. Korišćenjem našeg sajta odgovorni ste za sve aktivnosti koje se dešavaju na vašem nalogu i sa vašom lozinkom. Maloletnici mogu koristiti naš sajt uz nadzor roditelja ili staratelja. APV zadržava pravo da blokira pristup sajtu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja. Vaše podatke koje ste naveli prilikom korišćenja opcije Učlani se, APV će koristiti isključivo radi kreiranja zahteva za učlanjenje u pisanoj formi i njegovo prosleđivanje nadležnom telu na dalji rad i odlučivanje, nakon čega će svi podaci koje ste naveli biti uklonjeni sa sajta radi zaštite vaše privatnosti.

Posetioci sajta mogu komentarisati akcije, saopštenja i blogove i slati imejl poruke. Molimo vas da ne objavljujete komentare koji su zlonamerni, sadrže nepristojne izjave, šire mržnju i na bilo koji način ugrožavaju prava drugih. Takvi komentari će biti uklonjeni bez predhodnog obaveštenja. Lažno predstavljanje i registracija sa tuđom imejl adresom nije dozvoljena. Protiv takvih aktivnosti APV može inicirati odnosno pokrenuti odgovarajući zakonski postupak.

Kada posetite naš sajt ili nam pošaljete email poruku, komunicirate sa nama elektronskim putem. Prihvatanjem Uslova korišćenja saglasni ste sa nama komunicirate elektronskim putem. Naša komunikacija prema Vama će biti putem elektronske pošte (imejl) ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu.

4. Politika privatnosti

APV se obavezuje se da će čuvati privatnost svih naših posetilaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o posetiocima. Dajemo posetiocima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o posetiocima, a naročito zahtevima za on-line učlanjenje se strogo čuvaju i dostupni su samo nadležnom telu APV.

5. Politika korišćenja kolačića

Kako bismo unapredili funkcionisanje sajta, kao i radi vašeg boljeg iskustva i lakšeg korišćenja naš veb sajt koristi kolačiće.

Nastavkom pregledanja našeg sajta, saglasni ste sa upotrebom kolačića.

Ako odlučiš da ne koristiš kolačiće tokom svoje posete, moraš da budeš svestan/svesna da neke funkcije i stranice možda neće raditi onako kako očekuješ.

Neki kolačići koje koristimo neophodni su za pravilno funkcionisanje određenih usluga, a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korišćenju internet stranice (statistiku), kako bismo mogli da je unapredimo i prilagodimo tvojim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju čim isključiš pretraživač (brauzer), a drugi ostaju na tvom računaru neko vreme. Dodatne informacije o tome kako i zašto koristimo kolačiće možete saznati u nastavku.

  • Funkcijski kolačići koriste se za pamćenje tvojih podataka za prijavu, za tvoju bezbednost dok si prijavljen/a, kao i za obezbeđivanje konzistentnog izgleda internet stranice.
  • Kolačići efikasnosti koriste se za unapređenje radnih osobina naše internet stranice i za poboljšanje doživljaja korisnika.
  • Oglašivački kolačići koriste se da bi se omogućilo deljenje i „lajkovanje“ naše internet stranice i za eventualno omogućavanje slanja informacija drugim internet stranicama kako bi prema njima prilagodile svoje oglase.

Ako želiš da obrišeš kolačiće koji su već u tvom računaru, molimo te da pogledaš uputstva isporučioca svog internet pretraživača klikom na „Pomoć“ u meniju.

Više o kolačićima i o tome kako ih obrisati i njima upravljati možeš da saznaš na www.aboutcookies.org ili klikom na „Pomoć“ u meniju svog internet pretraživača.

6. Završne odredbe

Ovi Uslovi korišćenja primenjuju se od 09. maja 2021. godine.

Izmene i dopune ovih Uslova korišćenja mogu se vršiti isključivo pisanim putem uz prethodno objavljivanje na našem veb sajtu.