Zvanično uručena pitanja oko radova na podzemnim garažama

S obzirom da do danas javnost nije dobila odgovore na pitanja koje smo postavili nadležnima 04.06.2022. godine, danas smo na pisarnici Gradske kuće zvanično uručili dopis za gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, u kome tražimo odgovore na pitanja u vezi sa izgradnjom podzemnih garaža u Ulici Modene i kod Banovine.

 

 

 

 

Grad Novi Sad

Gradonačelniku Milošu Vučeviću

 

Povodom početka radova na izgradnji podzemne garaže u Ulici Modene i pored Banovine Akcija progresivne Vojvodine postavlja sledeća

PITANJA

 

Ova pitanja nisu u interesu samo stanara u okolini već i svih građana Novog Sada.

• Postavljena je zaštitna građevinska ograda oko parka kod Banovine. Otad je prošlo skoro pet meseci, a još nisu započeti nikakvi radovi. Kad će početi radovi na ovoj podzemnoj garaži i kad se završavaju?

• Imajući u vidu da postoji izrazito visoka frekvencija saobraćaja u centru grada, zašto se planiraju radovi na dve garaže u isto vreme, na udaljenosti od 100 metara? To može dovesti do potpunog kolapsa saobraćaja.

• Imajući u vidu radove oko stabla koprivića u Ulici Modene, registrovanog kao najstarije drvo Novog Sada i od 1978. godine zaštićenog kao spomenik prirode prve kategorije, koja je institucija zadužena i angažovana na zaštiti tog drveta i nadzoru dok tu budu trajali radovi?

• Trotoari oko gradilišta u Ulici Modene jesu ili zatvoreni ili suženi ispod zakonskog minimuma za trotoare. Koliko će dugo trotoari biti suženi i kad će radovi omogućiti da se prošire i da se olakša komunikacija ljudi?

• Jesu li nadležni upoznati s poteškoćama kretanja ljudi u invalidskim kolicima, starima i roditeljima s dečjim kolicima po gradu, u ovom slučaju i s onemogućenim kretanjem u javnom prostoru? Dokad se planira ovaj vid uzurpacije javnih površina sužavanjem trotoara i premeštanjem letnjih bašti okolnih lokala na ono malo preostale slobodne površine?

• Jesu li gore navedene kategorije stanovnika postale nepoželjne u Novom Sadu?

• Želimo jasno da znamo kad će se obavljati određena vrsta radova, koje su sve faze radova i njihovo trajanje.

• Jesu li sprovedeni svi tenderi za nabavku opreme za zamenu i izmeštanje infrastrukture oko garaže u Ulici Modene, toplovoda, telekomunikacija, kanalizacije i vodovoda? Hoće li stanari i ostali korisnici komunalnih usluga ostati bez istih i jesu li obavešteni o tome?

Nas neće oterati, jer mi drugi dom nemamo!

Inicijativni odbor
Akcije progresivne Vojvodine

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *