Zbog čega masovno propadaju sadnice Gradskog Zelenila u Novom Sadu?

Zbog čega masovno propadaju sadnice Gradskog Zelenila u Novom Sadu?

 

Za propadanja hiljade mladih stabala – koja su u Novom Sadu zasađena kroz program ozelenjavanja – odgovorna je gradska vlast Novog Sada, preko svog Javno komunalnog preduzeća Gradsko zelenilo!
Na sadnice se iz budžeta grada, dakle iz džepa svih Novosađana, troši desetine miliona dinara. Građani su svedoci da većina tih sadnica vrlo brzo propadne, osuši se još iste godine, dok se u isto vreme stara stabla seku nemilice.
Kroz ovaj primer bahatosti, potpune odsutnosti ekološke svesti, te besprizornog arčenja novca svih građana, jasno se i vidno stavlja prst u oko Novosađanima! Time se otvoreno, bez imalo srama i nužne odgovornosti pokazuje nemar, nebriga, nestručnost, te neznanje i indolentnost ljudi koji vode Novi Sad – u prvom redu načelnika Uprave za komunalne delatnosti, članova Gradskog veća, te gradonačelnika, kojima, očigledno nije stalo do očuvanja zdrave životne sredine, zdravlja građana i njihovih najosnovnijih potreba.
Kao što “brinu” o našoj vodi, kanalizaciji, tako brinu i o našem zelenilu!
Ne treba zaboraviti, dok još možemo da reagujemo, da su zelene površine u svim delovima grada neophodne jer nam obezbeđuju kiseonik, pomažu da naša deca odrastaju u zdravoj životnoj sredini, predstavljaju barijeru protiv zagađenog vazduha, čine da temperatura leti bude i do pet stepeni niža.

Akcija progresivne Vojvodine, ima rešenje i za uređenje i ovog nužnog dela zdravog i jedino mogućeg načina urbanog življenja, kao i za reformu čitavog komunalnog sektora u Novom Sadu. U narednom period detaljno ćemo ga predstaviti građanima, a znalci će umeti da ga primene, kada smenimo neodgovornu upravu.

 

 

 

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *