Zbog čega je Novi Sad ponovo poplavljen nakon rekonstrukcije kritičnih saobraćajnica?

Zbog čega je Novi Sad ponovo poplavljen nakon rekonstrukcije kritičnih saobraćajnica?

Novi Sad je sinoć ponovo posle jačeg pljuska bio potpuno poplavljen. To se dogodilo uprkos najavama gradonačelnika da će ti problemi biti rešeni. Uložena su ogromna sredstva od grada i republike u rekonstrukciju podvožnjaka u Partizanskoj i Temerinskoj ulici. Izgrađena je nova crpna stanica NGC1 kod Žeželjevog mosta, koja je koštala preko osam milina evra, a prilikom njene izgradnje najavljeno je da će kompletni severni kanalizacioni sliv grada biti obezbeđen u slučaju ovakvih vremenskih nepogoda.

Pitamo gradonačelnika Milana Đurića da li je tokom sinoćnih padavina crpna stanica NGC1 radila punim kapacitetom? Koliko su radovi na Bulevaru cara Lazara na izgradnji kružnog toka uticali na to da južni kanalizacioni sliv ne bude iskorišćen u punom kapacitetu i da li je to uzrokovalo poplave na Limanima? Ko je projektovao rekonstrukciju atmosferske kanalizacije na podvožnjacima u Partizanskoj i Temerinskoj i ko se u ime grada saglasio s projektom? Nakon završetka radova na nadvožnjaku u Partizanskoj ulici gradonačelnik je izjavio da je izvođač radova saobraćajnicu poznatu po zadržavanju vode „doveo do perfekcije“. Liči li vam ono što smo imali prilike sinoć da vidimo na perfekciju?

Posle mnogobrojnih skandala, uništavanja kulturnog nasleđa i devastiranja komunalnih preduzeća, sad se ponovo pokazalo koliko zaista vrede gromoglasno reklamirane investicije Srpske napredne stranke u gradsku infrastrukturu. Neverovatno je s koliko se bahatosti garnitura na vlasti odnosi prema novcu građana Novog Sada i koliko je dosad straćeno na radove lošeg kvaliteta, koruptivne radnje i zapošljavanje podobnih kadrova. Svaki dan nailazimo na novi dokaz koliko je novosadska lokalna vlast nesposobna, nekompetentna i korumpirana i zbog čega je važno da bude smenjena što pre, na narednim lokalnim izborima.

2 Comments

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *