Foto: Panonian/Wikipedia

Zbog besplatne konverzije zemljišta bivše fabrike Jugoalat budžet Novog Sada ostaje bez tri miliona evra prihoda

Zbog besplatne konverzije zemljišta bivše fabrike Jugoalat budžet Novog Sada ostaje bez tri miliona evra prihoda

Kao što smo upozoravali, samo nekoliko meseci nakon izmene zakona kojim je ukinuta obavezna naknada za konverziju industrijskog u građevinsko zemljište započeta je masovna izgradnja stanova na prostoru nekadašnjih fabrika u Novom Sadu. Basnoslovna zarada koju će ostvariti investitor Rapid invest najavljenom izgradnjom petnaestospratnice na prostoru samo jedne parcele od 24.000 kvadratnih metara nekadašnje fabrike Jugoalat dovoljno govori o tome koliko je ova odluka bila pogrešna i pogubna za lokalni budžet.

Investitor je, naime, industrijsko zemljište kupio za oko deset miliona evra, a od prodaje stanova zaradiće i do 300 miliona evra, dok će budžet Grada Novog Sada ostati uskraćen za oko tri miliona evra, koliko bi grad prihodovao da pomenuta taksa nije ukinuta.

Izmene zakona će omogućiti da investitori Srpske napredne stranke zarade stotine miliona evra, dok većina građana Vojvodine i Srbije živi sa manje od 60.000 dinara mesečno. Gradskim čelnicima koji se spremaju da odobre izgradnju buduće petnaestospratnice očigledno je jedino bitan profit investitora i njihov lični ćar, dok ih kvalitet života građana na ovom prostoru ne zanima, kao ni činjenica da u okolini nema dovoljno parking mesta, zelenih površina, parkova, da je u tom delu grada (na Novom naselju) ukinuta i dečja ambulanta.

Na ovom primeru građani mogu da se uvere kakva je to budućnost Srbije koju promoviše Srpska napredna stranka, budućnost u kojoj naša deca neće moći da se leče dok pojedinci zahvaljujući privilegijama zarađuju milijarde.

Zato ćemo uz pomoć građana na budućim lokalnim izborima smeniti ovu bahatu, nestručnu, kriminalnu vlast u Novom Sadu.

One comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *