Za posledice nevremena u Novom Sadu odgovorna vlast Srpske napredne stranke

Za posledice nevremena u Novom Sadu odgovorna vlast Srpske napredne stranke

Izražavamo saučešće porodici dečaka nastradalog tokom nevremena u Novom Sadu. Najoštrije osuđujemo gradsku, pokrajinsku i republičku vlast koju predvodi Srpska napredna stranka s Aleksandrom Vučićem na čelu zbog katastrofalnih posledica nepogoda koje su se dogodile sinoć i pre tri dana. Mnogi će se zapitati kako oni mogu biti odgovorni i za vremensku nepogodu? Odgovor ćete pročitati u nastavku.

Pala bista Mike Antića u Dunavskom parku
Pala bista Mike Antića u Dunavskom parku

Na čelu štaba za vanredne situacije prema Zakonu u nadležnosti lokalne samouprave, u ovom slučaju Grada Novog Sada, jeste gradonačelnik. Ovim putem skrećemo pažnju na njegove propuste i postavljamo pitanja ljudima koji sede u tom telu, tačnije ljudima iz Srpske napredne stranke.

Kad se krizni Štab za vanredne situacije u Novom Sadu sastajao i koje su bile tačke dnevnog reda?

Šta je tačno uradio Štab za vanredne situacije, koji ima potpunu kontrolu nad komunalnim službama pre nevremena, s obzirom na to da je najavljen dolazak oluje?

Šta je tačno uradio Štab nakon toga, na saniranju posledica oluje?

Znaju li njegovi članovi koliko građana i koji delovi grada ovih dana nisu imali vodu?

Znaju li zbog čega je došlo do prekida isporuke električne energije u pojedinim delovima grada i šta su učinili da se to otkloni, s obzirom na to da su pojedini delovi ostali bez električne energije nekoliko dana?

Jesu li odgovorna lica: gradonačelnik, članovi Gradskog veća, direktori javih i javnih komunalnih preduzeća bili na licu mesta tragedije?

Zbog čega, na primer, nije naređeno da se skrati radno vreme preduzeća i ustanova kako bi građani mogli što bezbednije dočekati nevreme?

Izvor: 021
Izvor: 021

Najveća šteta pričinjena je usled pada stabala. To nije slučajno. Veliki broj stabala potkopan je, a time im je oslabljen koren, dok su kopani rovovi za kablove MTS-a kako bi se izborio s konkurentskim SBB-om. Uništeno je drveće da bi se osigurao medijski mrak i ostvarile bolesne totalitarne ambicije vladaoca. Svake zime putevi se nepotrebno i prekomerno sole, na šta smo takođe ukazivali. Od prevelike količine soli, drveće se suši i umire. To se čini kako bi se određena privatna preduzeća što više ugradila u poslove nabavke soli.

Najavili smo da će se najstarije drvo u gradu, koprivić u Ulici Modene, osušiti. Znali smo to već ranije jer nisu preduzete nikakve mere zaštite tog drveta, koje je imalo status spomenika prirode. Oluja je samo dovršila posao koji je započela Srpska napredna stranka. Moglo se sprečiti da Tanurdžićeva palata, spomenik kulture, bude oštećena zbog pada krana da je Štab naložio kontrolu tehničke ispravnosti krana.

Izvor: internet
Izvor: internet

Za Srpsku naprednu stranku jedino je bitan opstanak na vlasti, a ona je tu da bi se privatizovalo sve: država, gradovi, javna dobra, da se stvori nova društvena kasta i novi feudalac Aleksandar Vučić. Najnespobniji su preuzeli naše živote, najgori od najgorih kroje našu sudbinu. Neka se slobodno bave pravljenjem sendviča jer su samo za to i sposobni. Vreme je da odu gde im je mesto i da ostave građane na miru. Pad koprivića je simbol njihove vlasti, to najbolje simbolizuje da za vek i po nije postojala gora vlast sem perioda vladavine mađarskih fašista ili je SNS i na to spreman?!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *