unistena poljoprivreda

Vučićeva izjava dokaz da je u Srbiji uništena poljoprivreda

Izjava predsednika republike Aleksandra Vučića da građani Srbije „neće imati dovoljno hrane naredne zime“ i „da moramo da razmislimo kako da preživimo“ pokazuje da su godine vladavine Srpske napredne stranke dovele do nečega što je do skora bilo nezamislivo – do uništenja poljoprivredne proizvodnje u Srbiji. Kako je to uopšte moguće pored Vojvodine, koja je vekovima žitnica Evrope, i ogromnih viškova poljoprivrednih kultura koje se uzgajaju ovde?

Građani Srbije i Vojvodine trebalo bi da su tokom krize izazvane agresijom Putinovog režima na Ukrajinu u znatno povoljnijoj poziciji od država koje uvoze velike količine osnovnih životnih namirnica. Svaka savesna vlada u takvoj situaciji starala bi se da najpre obezbedi svojim stanovnicima po pristupačnim cenama namirnice iz domaće proizvodnje, a viškove iskoristi za razvoj prerađivačke industrije i izvoz.

Krizna vremena pokazuju koliko je privreda neke zemlje stabilna i otporna na promene koje se događaju u okruženju. Izjava Aleksandra Vučića pokazuje da Srbija nije na putu da postane obećana zemlja, već banana republika, a da su priče o boljem životu prevara.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *