Umesto Gradske bolnice, Novosađani dobili rupu u budžetu

Umesto Gradske bolnice, Novosađani dobili rupu u budžetu

Početkom juna 2023. godine Kovid bolnica na Mišeluku prestala je da prima Kovid pacijente i početkom septembra 2023, nakon kraćeg renoviranja i organizacionog prilagođavanja, nakon više decenija čekanja otvorena je Gradska bolnica Novi Sad – ovo bi bila realnost u zemljama EU, ali za Srbiju u kandžama SNS-a to je samo nedosanjani san. Gospodo iz SNS, uložili ste više od 50 miliona evra iz našeg budžeta u izgradnju i opremanje objekta na Mišeluku i sad, kad je pandemija gotova, vi ćutite i pravite se da obećanje o Gradskoj bolnici nikad nije postojalo u vašim marketinškim kampanjama, ili na oproštajnoj torti za Miloša Vučevića.

Budući da to nije učinio SNS, Novosađanima će ovo SNS nepočinstvo morati da objasne gradske organizacije SSP,PSG, APV i PzP.

  1. Naprednjaci žele da osnuju Gradsku bolnicu, ali pojma nemaju kako to da urade. To potvrđuje njihova nesposobnost da na otvaranju Kovid bolnice obezbede više od 20% potrebnih medicinara i u objekat uvedu gradsku pijaću vodu.
  2. Objekat na Mišeluku je planiran za ustanovu druge javne namene ili za prodaju privatnim investitorima. Nesposobnost naprednjačke vlasti da jedan tip bolnice prevede u drugi tip bolnice unapred negira ovaj scenario. Naše organizacije su opredeljene da Novi Sad što pre dobije Centar za palijativna negu, ali građanima je neophodna i Gradska bolnica.
  3. Jedini cilj izgradnje Kovid bolnice baš na Mišeluku, uprkos apelima stručne javnosti i opozicionih partija da su druge lokacije bolje rešenje, bio je besplatno komunalno opremanje i podizanje atraktivnosti lokacije za naprednjačke investitore i njihove planove za hiljade stanova na Mišeluku. Koliko su ove ideje gradskih vlasti problematične videli smo i u ponedeljak 19. juna, kada je propala prodaja tri parcele na Mišeluku. Tako je ostala upitna čak i projektovana zarada gradskog budžeta od 868 miliona, koja je i inače bila manja od planiranih milijardu dinara iz gradskog budžeta za komunalno opremanje Mišeluka samo za 2023. godinu. Na ponovljenoj licitaciji ćemo videti da li je investitorima bliskim SNS bila potrebna još veća zarada ili će nadolazeća ekonomska kriza dovesti do toga da je Grad Novi Sad spiskao milione evra za pripremu i opremanje jednog velikog – NIČEGA.

Gradske organizacije SSP, PSG,PzP i APV zahtevaju u ime građana Novog Sada od Miloša Vučevića i SNS da u najkraćem vremenskom periodu u objektima bivše Kovid bolnice Mišeluk otvore Gradsku bolnicu, što ne isključuje mogućnost da se u delu objekta otvori i Centar za palijativnu negu, ustanova neophodna građanima Novog Sada i Vojvodine.

Svesni smo da blizine odlaska SNS sa vlasti ali ogromni problemi u zdravstvenoj zaštiti naših sugrađana ne mogu da čekaju taj dan već zahtevaju hitna rešenja.


Stranka slobode i pravde
Pokret slobodnih građana
Pokret za preokret
Akcija progresivne Vojvodine

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *