Uključimo se u javnu raspravu o tekstu Nacrta zakona o unutrašnjim poslovima

Uključimo se u javnu raspravu o tekstu Nacrta zakona o unutrašnjim poslovima

Odbor za pravni sistem i državne organe Vlade Srbije 7. decembra 2022. godine doneo je zaključak kojim određuje sprovođenje javne rasprave o tekstu Nacrta zakona o unutrašnjim poslovima, kao i Nacrta zakona o obradi podataka i evidencijama u oblasti unutrašnjih poslova, čija će se rasprava održati u Novom Sadu u sredu, 21. decembra 2022. godine, od 10 do 14 časova u prostorijama Privredne komore Srbije u Novom Sadu u Ulici Narodnog fronta broj 10.

Tekst nacrta navedenih zakona objavljen je na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Akcija progresivne Vojvodine aktivno će učestvovati u javnoj raspravi i poziva sve predstavnike stručne i zainteresovane javnosti, medija i novinarskih udruženja da nam se priključe jer je ovo drugi put ove godine kako vlast pokušava da donese ključni zakon o radu policije čijim se odredbama sužavaju i ograničavaju prava građana, suprotno evropskim standardima i Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti.

Mi ne želimo da vidimo policiju kao centralizovanu vladinu instituciju zaduženu isključivo za represiju u sprovođenju zakona u kojoj nema naglašene odgovornosti pojedinaca, već želimo da je vidimo kao deo javnosti kroz moderan bezbednosni servis svih građana.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *