Skupština Grada priprema nelegitmnu odluku da se na prostoru zelene površine Futoškog parka izgradi hotelski kompleks

Skupština Grada priprema nelegitmnu odluku da se na prostoru zelene površine Futoškog parka izgradi hotelski kompleks

Na današnjoj sednici Skupštine Grada Novog Sada vladajuća većina namerava da izmenama Plana detaljne regulacije Futoškog parka odobri izgradnju nove zgrade Hotela Park na zelenoj površini tog parka uprkos tome što je čitava njegova površina zaštićena zakonom kao prirodno dobro 3. kategorije, kao i posebnom gradskom Odlukom o zaštiti Futoškog parka. Akcija progresivne Vojvodine već je nekoliko puta upozoravala da se priprema ovakav scenario.

Pored navedenog, nedopustivo je da odluku o tome donosi stari saziv Skupštine Grada Novog Sada nakon što je Gradska izborna komisija donela rešenje o rezultatima lokalnih izbora, nakon čega stari saziv gubi svoj legitimitet. Ovo je još jedan u nizu postupaka kojima se ruši pravni sistem i ponižavaju svi građani Novog Sada. U istoriji grada nije postojala vlast koja je toliko puta prekršila zakon i nipodaštavala njegove stanovnike.

Upozoravamo sve koji učestvuju u ovom sramnom kršenju propisa i izrugivanju građana da ova odluka neće pasti u zaborav i da će svi koji su u njoj učestvovali odgovarati pred građanima i pred zakonom.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *