Logotip političke organizacije Akcija progresivne Vojvodine

Saopštenje za javnost o daljem radu APV

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Ovim putem obaveštavamo javnost da će u narednom periodu jedna od prioritetnih oblasti političkog delovanja APV biti pitanje položaja Vojvodine, koje u dosadašnjem toku predizborne kampanje nije bilo zastupljeno kao politička tema. Kako je ostvarivanje autonomije Vojvodine jedan od prioritetnih političkih ciljeva APV, naše političke aktivnosti usmerićemo ka tome da upoznamo građane i građanke Vojvodine sa političkom agendom pomoću koje ćemo se za to izboriti. Smatramo da je ovo jedno od najvažnijih pitanja koje se tiče unutrašnjeg pravno političkog sistema koji i dalje nije adekvatno rešeno, a čije posledice trpe svi stanovnici Vojvodine i koje utiče na svakodnevni život od komunalnih, ekoloških, ekonomskih, kulturnih i drugih problema.
Akcija progresivne Vojvodine će se i dalje zalagati za ravnopravnije, pravednije društvo i spremni smo da pomognemo svakome ko želi da bude partner u ostvarivanju tih ciljeva. Započinjanje tog procesa prioritetno podrazumeva smenu režima Aleksandra Vučića i toj ideji želimo da ostanemo dosledni.

APV je 21.10.2021. godine potpisala Akt o zajedničkoj saradnji sa Otvorenom građanskom platformom Akcija u kojima smo konstatovali da imamo sedam zajedničkih političkih tačaka na kojima želimo da sarađujemo, a jedna od njih je položaj Vojvodine. Kako nismo dobili uverenja da će ovo biti jedna od tačaka u programima koalicije Moramo, čiji je OGPA član, u narednom periodu imamo želju da se posvetimo ostvarivanju ciljeva i vrednosti oko kojih se okuplja Akcija progresivne Vojvodine. Želimo da ostanemo dosledni našim idejama, da zadržimo principijalnu politiku kao i da se posvetimo ostvarivanju ciljeva koje smo potpisali u Aktu o zajedničkoj saradnji. Stojimo na raspolaganju i želimo da pomognemo ubuduće svima ko se zalažu za politike bliske politikama APV.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *