Saobraćajni kolaps u Novom Sadu!

Zbog pogrešne odluke naprednjačkog Gradskog veća

Saobraćajni kolaps u Novom Sadu!

Septembarska odluka Gradskog veća kojom se JKP „Put“ dodeljuju dodatna sredstva u iznosu od 800 miliona dinara za održavanje putne privrede doneta je bez ikakvog osećaja za budžetsko planiranje! Najveći radovi na održavanju puteva nikad se ne ostavljaju za kraj budžetske godine i kraj građevinske sezone! Ova neprimerena, neznalačka i nestručna odluka ima za posledicu saobraćajni kolaps u gradu, baš u vreme kad je, s jeseni, saobraćaj najfrekventniji jer su se građani vratili s godišnjih odmora, a deca pošla u školu. Pored toga, nije se vodilo računa ni o radovima na prilazima Novom Sadu, koji su u toku.

Grad je gotovo blokiran: trenutno su zatvoreni putevi Rumenka – Bački Petrovac i podvožnjak kod TC „Merkur“, pa kompletan saobraćaj iz zapadne Bačke ka Novom Sadu dolazi iz pravca Futog – Veternik – Novi Sad. U takvoj situaciji  gradske vlasti donele su odluku da zbog radova zatvore Futoški put, deo Rumenačke ulice i raskrsnicu Hajduk Veljkove ulice i Bulevara kralja Petra I i tako dodatno opterete prilaze Novom Sadu.

I ovaj najnoviji primer pokazuje nesposobnost ljudi iz Srpske napredne stranke koji vode ovaj grad da se bave planskim održavanjem putne mreže. Zbog odluke da se sredstva u iznosu od 800 miliona dinara po svaku cenu raspodele i utroše pred kraj godine stvorene su nepotrebne gužve i saobraćajni kolaps, zbog čega ispaštaju građani Novog Sada i svi koji dolaze u naš grad.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *