Protivimo se izgradnji crkve na Štrandu – vlast namerno plasirala vest kako bi skrenula pažnju s izbornih manipulacija

Protivimo se izgradnji crkve na Štrandu – vlast namerno plasirala vest kako bi skrenula pažnju s izbornih manipulacija

Protivimo se najavljenoj izgradnji pravoslavne crkve u blizini novosadskog kupališta Štrand, u prvom redu zato što bi na taj način Novi Sad ostao bez još jedne dragocene zelene površine u okviru sportsko-rekreativnog kompleksa koji je centar okupljanja Novosađana u letnjem periodu. Takođe smo protiv toga da se izgradnja crkve finansira iz gradskog budžeta. Novi verski objekti nisu prioritet u trenutku kad Novom Sadu nedostaju domovi zdravlja, ispravni autobusi, dok se uništava komunalni sektor i staro gradsko jezgro.

Ako, s druge strane, postoji inicijativa vernika da se pravoslavna crkva izgradi na prostoru Limana, neka sredstva za to obezbedi Srpska pravoslavna, koja raspolaže s dovoljno sopstvenih prihoda za ovakvu investiciju.

Očigledno je da je ova tema smišljeno plasirana u javnost od strane gradske vlasti kako bi izazvala polarizaciju građana spram njihovog verskog opredeljenja i u drugi plan postavila druge teme koje su joj neprijatne, oko kojih bi se većina građana složila, kao što su: krađa glasova, zapušten i neuređen grad, bahatost gradskih čelnika itd.

Gradonačelniku Đuriću, koji se posle dužeg vremena ovim povodom prvi put javno oglasio, poručujemo kako mu neće poći za rukom da ovakvim jeftinim trikovima izbegne odgovornost zbog katastrofalnog upravljanja gradom, za šta će građanima položiti račune na narednim lokalnim izborima.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *