Znak političkog udruženja Akcija progresivne Vojvodine

Pozivamo građane Novog Sada na bojkot izbora – ne postoji minimum uslova za regularnost

Pozivamo građane Novog Sada na bojkot izbora – ne postoji minimum uslova za regularnost

Akcija progresivne Vojvodine je donela odluku da ne učestvuje na lokalnim izborima u Novom Sadu. Pozivamo građane Novog Sada da ne izađu na izbore jer ne postoje minimalni uslovi za njihovu regularnost. Navešćemo samo neke od razloga.

Nasilno je promenjen Zakon o lokalnim izborima, uz podršku dela opozicije koja je odlučila da izađe na izbore, čime je prekršen sporazum s Proglasom o minimumu izbornih uslova.

Dokazali smo da je od izbora 2022. do decembarskih izbori 2023. u Novom Sadu upisano 38.000 novih birača. Odlukom da se izbori održe 2. juna ugrožen je proces usklađivanja biračkih spiskova, a od decembarskih izbora broj birača u Novom Sadu je dodatno povećan za oko 5000.

Mi u Akciji progresivne Vojvodine ostajemo dosledni ideji suštinskih promena u Novom Sadu do kojih nećemo doći tako što će nam režim udeliti koji mandat.

Odbijamo da učestvujemo u opsenarskim trikovima režima Aleksandra Vučića i njegovih satelita. Od nas legitimitet za dalju pljačku i uništavanje našeg grada neće imati. Nažalost, stranke s kojima smo sarađivali u koaliciji Srbija protiv nasilja u Novom Sadu pokazale su da ne razumeju ozbiljnost situacije u kojoj smo se našli, da moraju podneti žrtvu zajedno s ostalim građanima kako bi se izborili za stvarne promene.

Akcija progresivne Vojvodine nastavlja svoj politički rad samostalno. Nastavićemo da se bavimo temama od životnog značaja za građane Novog Sada i Vojvodine, kao i izbornom krađom, manipulacijom biračima, kroz borbu za poboljšanje izbornih uslova. Izlaskom na ovakve izbore izneverili bismo očekivanja građana za demokratskim promenama.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *