Požar u Bangladešu posledica nebrige lokalne vlasti za bezbednost građana

Požar u Bangladešu posledica nebrige lokalne vlasti za bezbednost građana

Zabrinuti smo i uznemireni nakon vesti da je u naselju Bangladeš na teritoriji Grada Novog Sada izbio požar te da je tom prilikom izgorelo preko stotinu objekata. Srećna okolnost je što ovom prilikom nije bilo ljudskih žrtava.

Ovo je još jedan u nizu požara koji su postali veoma učestali u Novom Sadu, što samo po sebi govori koliko je Novi Sad nebezbedan grad te da se ne ulaže dovoljno sredstava u prevenciju i zaštitu od požara, o čemu smo već nekoliko puta obaveštavali javnost. Požar koji, međutim, zahvati čitavo jedno naselje, koje čine isključivo neuslovno građeni i nebezbedni objekti od lako zapaljivog materijala, govori i o sistematskoj nebrizi gradske vlasti sa Srpskom naprednom strankom na čelu o ovakvoj vrsti naselja i građanima koji u njemu žive.

Bangladeš postoji već decenijama, sam po sebi je tempirana bomba i samo je bilo pitanje vremena kad će se nešto slično desiti. Umesto da ulaže u sanaciju i obnovu ovakvih naselja, obezbedi njihovim građanima normalne uslove za život, Srpska napredna stranka je zainteresovana za njih samo pred izbore, kada dođe vreme za kupovinu glasova i obećanja. Današnji požar pokazuje koje su dugoročne posledice takvog odnosa.

Mi u Akciji progresivne Vojvodine zalažemo se za mere koje će omogućiti svim građanima, pa i onim najsiromašnijim, da postanu punopravni članovi društva. U konkretnoj situaciji to znači da je lokalna samouprava dužna da obnovi i sanira sva naselja takve vrste, obezbedi njihovim građanima pravo na bezbedne i higijenske uslove života, te pravo na lečenje i obrazovanje.

One comment

  1. Posledica nebrige je i celodnevno udisanje toksičnih i veoma kancerogenih gasova!!! Vetar je razneo dim po celom gradu!!! UŽAS!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *