Povećanjem broja biračkih mesta priprema se nova izborna prevara

Povećanjem broja biračkih mesta priprema se nova izborna prevara

Novosađani neće znati ko gde glasa

Gradska izborna komisija Novog Sada u subotu, 4. maja, pred Uskrs, daleko od očiju javnosti, donela je odluku da se poveća broj biračkih mesta u gradu. Umesto na 212, Novosađani će 2. juna glasati na ukupno 219 biračkih mesta.

Ostaje pitanje postoji li bilo kakav opravdan i logičan razlog za takvu oduku i ako to nije priprema za novu izbornu krađu i upis novih hiljada fantomskih birača u Novom Sadu, o čemu je reč?

Da podsetimo, maksimalan broj birača koji mogu da glasaju na jednom biračkom mestu jeste 2500. Na dan 23. aprila 2024. godine, kad je objavljen poslednji presek stanja, ni na jednom biračkom mestu u Novom Sadu nije bilo upisano više od tog broja. Očigledno Gradska izborna komisija zna nešto sto građani ne znaju.

Otvaranjem novih biračkih mesta unosi se konfuzija pre svega kod birača jer se ne zna ko gde treba da glasa, a naročito u Petrovaradinu, na Detelinari, Telepu, Salajci i Žitnom trgu. Dalje, otvara se mogućnost upisa nepostojećih birača unutar tih biračkih mesta, na adresama novoizgrađenih ili nedovršenih stambenih objekata, što smo viđali i u prethodnom izbornom ciklusu i što smo dokumentovali u videu „Izborni migranti u Novom Sadu“.

Akcija progresivne Vojvodine nastavlja da prati sve promene koje ukazuju na to da je u toku nova izborna mahinacija zakazana za 2. jun. Takođe, ostajemo dosledni u stavu da izbori u ovakvim okolnostima nisu izbori i pozivamo građane Novog Sad da bojkotuju tu farsu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *