Politika Aleksandra Vučića donela građanima Sombora samo ratove i siromaštvo

Politika Aleksandra Vučića donela građanima Sombora samo ratove i siromaštvo

Danas se u Somboru održava novi skup pristalica Srpske napredne stranke na kome će se okupljenima obratiti Aleksandar Vučić. Po ko zna koji put on će pozivati na državno jedinstvo, izgovaraće nova prazna obećanja i parole koje jedino imaju za cilj da opravdaju njegovo samovlašće i samovolju.

Šta Aleksandar Vučić može da obeća građanima Sombora? Ništa dobro jer su posledice njegove vladavine od devedesetih do danas donele građanima Sombora samo nevolje. Najpre su  ratovi i sankcije, proizvod politike koju je on kao jedan od lidera Srpske radikalne stranke sprovodio, razorile ovaj grad i nanele mu prvi težak udarac. Zatim je usledila vojna intervencija NATO 1999. i novo uništavanje civilne infrastrukture dok je Vučić bio ministar informisanja u Vladi Republike Srbije. 

Najnoviji talas propadanja ovog grada traje poslednjih deset godina, otkad je u Somboru, kao i na svim nivoima u državi, na vlasti Vučićeva Srpska napredna stranka. Prosečna zarada u Somboru, jednom od najprosperitetnijih gradova bivše Jugoslavije, sad zaostaje za 10.000 dinara za prosekom Republike Srbije. Od nekadašnjih 86.900 stanovnika, koliko je živelo u Somboru 2011. godine, prema poslednjem popisu iz 2022. preostalo ih je svega 73.000. Stanovništvo se svakodnevno iseljava zbog nemaštine, a od mnogobrojnih projekata koji se iznova najavljuju i koji će navodno preporoditi privredu ovog kraja, kao što je Poslovna zona Grada Sombora, još uvek nema ništa. Zato Aleksandar Vučić i svi ostali koji za sobom seju mržnju, razdor, pljačku i siromaštvo u Somboru nisu dobrodošli. 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *