Foto: Dejan Trajković/BBC.com

Podržavamo proteste poljoprivrednika i pozivamo ih da na izborima glasaju protiv režima SNS-a, koji je učinio sve da uništi poljoprivredu u Vojvodini

Podržavamo proteste poljoprivrednika i pozivamo ih da na izborima glasaju protiv režima SNS-a, koji je učinio sve da uništi poljoprivredu u Vojvodini

Podržavamo opravdane proteste poljoprivrednika koji od 13. novembra blokiraju nekoliko saobraćajnica i magistralnih puteva u Vojvodini i najoštrije osuđujemo pokušaj nasilničkog gušenja protesta od strane aktivista Srpske napredne stranke u Bavaništu. Srpska napredna stranka je učinila sve da, otkako je na vlasti, rasproda naš najdragoceniji resurs – plodnu vojvođansku zemlju i sistematski uništi poljoprivredu i poljoprivrednike u Vojvodini. Nepoštovanje dogovora s poljoprivrednicima iz maja od strane Vlade Srbije nije nas iznenadilo. Već je svima poznato da ljudi koji upravljaju ovom državom ne priznaju nikakve dogovore i da ova vlast počiva na laži, prevarama, nasilju i ucenama.

Svoj dobro oprobani recept za gušenje nezadovoljstva silom i ovaj put su pokušali da primene vlastodršci Srpske napredne stranke kad su u toku jučerašnjeg dana blokirali kuću jednog od organizatora protesta u Bavaništu (opština Kovin) i onemogućili njegovoj porodici i maloletnoj deci slobodno kretanje. Solidarna reakcija građana koji su se još istog dana okupili u velikom broj da odbrane svoje sugrađane pokazuje da ovaj oprobani metod više ne prolazi, da su se Vojvođani oslobodili straha i da režim Aleksandra Vučića odlazi u istoriju. Istorijska prilika da to ostvarimo jesu pokrajinski i republički izbori 17. decembra.

Zato pozivamo građane Vojvodine, posebno poljoprivrednike i ljude koji žive od zemlje, da masovnim izlaskom na izbore i glasanjem za pokrajinsku listu na kojoj se nalaze kandidati Akcije progresivne Vojvodine zaustavimo propadanje poljoprivrede i ukažemo poverenje ljudima kojima je do Vojvodine stalo i koji imaju ideju i program kako da to sprovedu u delo.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *