Foto: rtv.rs

Podržavamo odluku radnika Radio-televizije Vojvodine da stupe u štrajk

Podržavamo odluku radnika Radio-televizije Vojvodine da stupe u štrajk

Akcija progresivne Vojvodine podržava odluku radnika Radio-televizije Vojvodine da 4. aprila stupe u jednosatni štrajk upozorenja, kao i njihove zahteve da se potpiše aneks kolektivnog ugovora o povećanju cene rada i donese novi pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova.

Nakon desetogodišnjeg upravljanja kadra Srpske napredne stranke RTV-om ta javna medijska ustanova potpuno je devastirana lošim menadžmentom, nagomilanim dugovima iz prethodnih godina, bez adekvatnog budžeta i osnovnih sredstava za rad. To je jedino javno preduzeće čijim radnicima nisu povećane zarade skoro tri godine i radnici su na ivici egzistencije.

Zahtevamo da se radnicima izađe u susret, da se obezbede dostojna primanja i odgovarajući uslovi za rad. APV je više puta ukazivao na to da vladajući režim sistematski urušava tu uglednu vojvođansku medijsku kuću, koju su gradile generacije vrednih ljudi, dok istovremeno privatnim režimskim televizijskim stanicama otpisuje dugove i preusmerava milionska sredstva iz džepa svih građana.

Odluka radnika RTV-a da stupe u štrajk, kao i radnika Srpskog narodnog pozorišta, koji su to najavili nekoliko dana ranije, pokazuje da sistem zastrašivanja i pritisaka od strane Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije više ne daje rezultate, da su se ljudi u tom sektoru oslobodili straha i ne pristaju na dalja poniženja. Pozivamo zaposlene u ostalim institucijama kulture i medija da se pridruže kolegama jer jedino zajednički i odlučan pritisak na vladajuće strukture može dati rezultate.

One comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *