Podrška radnicima Radio-televizije Vojvodine

Akcija progresivne Vojvodine pruža punu podršku zaposlenima Radio-televizije Vojvodine (RTV) i njihovim zahtevima da Regulatorno telo za elektronske medije (REM) razreši sve članove Upravnog odbora pokrajinskog javnog servisa zbog neaktivnosti, jer nisu ispunili svoju zakonsku dužnost da blagovremeno imenuju vršioca dužnosti generalnog direktora RTV-a i raspišu konkurs za izbor generalnog direktora. Njihova je odgovornost što je RTV već 11 meseci bez rukovodstva, još od 7. jula 2021. godine, kad je prethodnom direktoru, Miodragu Koprivici, istekao mandat. Aktuelni Upravni odbor konstituisan je odmah nakon toga, 19. jula 2021. Podržavamo i najavljivani protest zaposlenih ako njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Ponižavajuća situacija u kojoj se našao pokrajinski javni servis nije nastala slučajno. Reč je o tendencioznoj nameri da se uruši i unizi ova vojvođanska institucija koja je decenijama negovala kvalitetan program i izrasla u pristojan javni informativni servis građana Vojvodine, da bi s njom nestao i deo kulturnog identiteta Vojvodine i njene autonomije.

Akcija progresivne Vojvodine je akcijom u novembru 2021. godine već ukazivala na problem devastiranja RTV-a od strane vladajuće Srpske napredne stranke. Pored toga što već 11 meseci nema svoje rukovodstvo, RTV posluje s nagomilanim dugovanjima iz prethodnih godina, bez adekvatnog budžeta i osnovnih uslova za emitovanje programa, dok se istovremeno privatnim režimskim televizijskim stanicama otpisuju
dugovi i preusmeravaju milionska sredstva iz džepa svih građana Srbije preko različitih državnih projekata.

Radio-televizija Vojvodine pripada svim građanima Vojvodine, gradile su je generacije vrednih i sposobnih ljudi i zato nećemo dozvoliti da ga uništi jedna bahata garnitura vladajuće stranke.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *