Po kom pravnom osnovu Vlada Vojvodine namerava da pokloni 500.000 evra za otvaranje proizvodnih pogona u Republici Srpskoj?

Po kom pravnom osnovu Vlada Vojvodine namerava da pokloni 500.000 evra za otvaranje proizvodnih pogona u Republici Srpskoj?

 

Akcija progresivne Vojvodine pita po kom osnovu Vlada Vojvodine, odnosno pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu nameravaju da „poklone“ 500.000 evra Republici Srpskoj za otvaranje „proizvodnih pogona u opštini Milići“? Ova informacija pojavila se u medijima Bosne i Hercegovine, ali ne i u medijima Srbije. Da li zbog toga što Vlada APV pokušava da je sakrije? Pitamo na osnovu čega se donosi takva politička odluka i po kom pravnom osnovu se velika količina novaca daje za privredne projekte u drugoj državi? Vlada AP Vojvodine možda nije upoznata sa činjenicom da Vojvodina postaje sve siromašnija i da su od 2009. godine prosečna primanja u Vojvodini niža nego u čitavoj Srbiji po prvi put u istoriji. U većini opština u Vojvodini primanja su daleko ispod državnog proseka. Da li je moguće da se ova Vlada AP Vojvodine toliko ne podnosi Vojvodinu da otvoreno radi na njenoj daljoj devastaciji?

Akcija progresivne Vojvodine poziva Vladu AP Vojvodine da odgovori na ova pitanja, jer je su pitanju javna sredstva koja pripadaju svim građanima Vojvodine.

 

One comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *