Izvor: FB/Pёtr Nikitin

OSUĐUJEMO ZABRANU ULASKA U SRBIJU PETERU NIKITINU!

OSUĐUJEMO ZABRANU ULASKA U SRBIJU PETERU NIKITINU!

Akcija progresivne Vojvodine najoštrije osuđuje zabranu ulaska u Srbiju ruskom antiratnom aktivisti Peteru Nikitinu. Uprkos tome što ima stalno prebivalište u Republici Srbiji, kao i njegova porodica, on je sinoć bez obrazloženja zadržan na Aerodromu „Nikola Tesla“ i zabranjen mu je ulazak u zemlju od strane Ministarstva unutrašnjih poslova. Jasno je da je ovde reč o političkom pritisku, ali i pretnji od strane režima Aleksandar Vučića da će svako ko ne misli kao oni biti sankcionisan i ućutkan.

Podsećamo da je Peter Nikitin, osnivač Ruskog demokratskog društva, jedan od saboraca Akcije progresivne Vojvodine, s kojim smo zajedno uputili inicijativu da se oduzme titula počasnog građanina Novog Sada Vladimiru Putinu. Aktivisti APV učestvovali su nekoliko puta na protestima koje je organizovalo Rusko demokratsko društvo u Beogradu i Novom Sadu i činiće to i ubuduće uprkos pritiscima i pretnjama.

Režim treba da zna da Srbija neće postati ničiji kazamat, ničija privatna prćija dinastije u pokušaju, ma koliko nas proganjali. Očigledno je da su se zli duhovi devedesetih ponovo vratili, ali su zaboravili da im to nije prošlo ni prvi put.

Ovim putem zahtevamo da se pod hitno omogući Peteru Nikitinu da uđe u Srbiju s Aerodroma „Nikola Tesla“.

Kroz istoriju ljudi na ovim prostorima znali su da izaberu pravu stranu. Tako će biti i sad, bez ovog režima na vlasti.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *