Nakon zatvaranja kovid ambulante na Novom naselju zahtevamo hitno vraćanje dečje ambulante

Nakon zatvaranja kovid ambulante na Novom naselju zahtevamo hitno vraćanje dečje ambulante

Nakon jučerašnje odluke o prestanku rada kovid ambulante koja je bila smeštena u prostoru dečje ambulante na Novom naselju zahtevamo da se hitno i neodložno Domu zdravlja na Novom naselju vrati dečja ambulanta, koja je ukinuta pre četiri godine.

Kao što smo već upozoravali, deci na Novom naselje, delu Novog Sada s više od 30.000 stanovnika, bez razloga je uskraćeno pravo na lečenje. U odgovoru na naš zahtev da se to omogući direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselin Bojat saopštio je da se tokom 2024. ne planira otvaranje dečje ambulante na Novom naselju i da će taj objekat do daljeg ostati kovid ambulanta. Nedugo nakon toga Bojat je samog sebe demantovao i doneo odluku o zatvaranju kovid ambulante, što je potpuno logično s obzirom na mali broj novih slučajeva u poslednjih sedam dana u čitavoj Srbiji (127).

Pitamo direktora Doma zdravlja Veselina Bojata imate li sad neko novo opravdanje da se to ne uradi i kad će napokon deca s Novog naselja moći da se leče u svom kraju?

Da li je pravi razlog zapravo sve manji broj pedijatara, što ste i priznali u Programu rada Doma zdravlja, i šta ste dosad preuzeli da se to promeni?

Pozivamo takođe člana Gradskog veća za zdravstvo Dragana Stajića da se oglasi i objasni šta je učinio da se reši problem nedovoljnog broja lekara u Domu zdravlja i čime se uopšte bavi ako ga zdravlje Novosađana ne zanima.

Očigledno je da lokalna vlast sa Srpskom naprednom strankom na čelu nema odgovore na ova pitanja, kao ni na druga koja se odnose na sve lošiji kvalitet života građana, komunalne probleme u gradu i da je zbog toga odlučila da joj glavno predizborno oružje bude manipulacija verskim i nacionalnim osećanjima sugrađana. To je već viđena taktika iz devedesetih koju su građani prozreli i zbog će nakon lokalnih izbora Srpska napredna stranka biti smenjena zajedno sa svim nesposobnim kadrovima.

One comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *