Najoštrije osuđujemo pokušaj gaženja narodnog poslanika Pokreta za preokret Janka Veselinovića

Najoštrije osuđujemo pokušaj gaženja narodnog poslanika Pokreta za preokret Janka Veselinovića

Danas je u Novom Sadu narodnog poslanika Pokreta za preokret Janka Veselinovića fizički napala zasad nepoznata osoba koja mu je najpre uputila verbalne pretnje, a zatim nasrnula na njega automobilom u punoj brzini.

Najoštrije osuđujemo ovaj nasilnički čin instruiran i podstaknut od najviših krugova vladajućeg režima, zahtevamo najhitniju reakciju policije, hapšenje i procesuiranje počinioca. Ovo samo dokazuje ono što je već poznato – da su na meti vlasti i njihovih jurišnika ljudi koji se usuđuju da javno govore istinu i zastupaju obespravljene građane, bez obzira na pretnje i posledice. Potpuno je jasno da vladajući režim bez obzira na sve razorne posledice nastavlja sa širenjem spirale nasilja jer drugačije ne može da funkcioniše. Zbog toga mu se moramo zajedno suprotstaviti, pokazati solidarnost i istrajati u zahtevima Protesta protiv nasilja.

Nećemo dozvoliti da nas zastraše ovakvi očajnički pokušaji režima da po svaku cenu ućutkaju predstavnike naroda kako bi još malo ostali na vlasti. Ljudska solidarnost, istina i nenasilni otpor jesu ono čega se ovaj režima najviše plaši i ako istrajemo u tome, taj dan slobode osvanuće vrlo brzo.

Akcija progresivne Vojvodine
Stranka slobode i pravde Novi Sad
Pokret slobodnih građana Novi Sad
Pokret za preokret Novi Sad

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *