Janko Veselinović, foto Srđan Ilić/Insajder.net

Najoštrije osuđujemo napad na opozicionara i narodnog poslanika Janka Veselinovića

Najoštrije osuđujemo napad na opozicionara i narodnog poslanika Janka Veselinovića

Političke partije i pokreti koji su u Novom Sadu okupljeni u listu „Srbija protiv nasilja“ najoštrije osuđuju fizički napad na predsednika Pokreta za preokret i narodnog poslanika Janka Veselinovića koji se dogodio danas na stranačkom štandu u Budisavi. Na Veselinovića je nasrnuo direktor Javnog komunalnog preduzeća „Gradsko zelenilo“ i visoki funkcioner Srpske napredne stranke Miloš Egić.

Budući da Milošu Egiću ovo nije prvi put da napada aktiviste i funkcionere opozicionih stranaka, a da nije ni prvi napad na Janka Veselinovića, opozicione stranke i pokreti zahtevaju da Egić odmah bude priveden i da se protiv nasilnika u najkraćem roku pokrene i sprovede sudski postupak. Podrazumeva se da Egić odmah mora biti smenjen sa svih javnih funkcija koje je nezasluženo prigrabio, a ukoliko do smene odmah ne dođe, koalicija „Srbija protiv nasilja“ će smatrati da je gradonačelnik Milan Đurić i saučesnik i zaštitnik političkog nasilja u Novom Sadu. Inspirator napada se takođe zna; to je vrh vladajućeg režima s Aleksandrom Vučićem na čelu.

Verbalni i fizički napadi na demokratsku opoziciju od strane vladajućeg režima neće i ne mogu zastrašiti ni opozicione stranke ni građane koji žele smenu vlasti i privođenje pravdi vođa aktuelnog režima. Takvi napadi su istovremeno i simptomi političke nemoći i paničnog straha od gubitka vlasti na izborima 17. decembra. Samo glasanjem za listu pod rednim brojem 7 – „Srbija protiv nasilja“ – građani će omogućiti neophodnu promenu vlasti i zauvek onemogućiti egiće, đuriće i slične njima da upravljaju našim gradom. Današnji napad na Janka Veselinovića mora biti najstrože kažnjen kako ovakvi slučajevi ne bi eskalirali u otvoreno i masovno nasilje koje priželjkuje i podstrekuje odlazeća vlast.

Gradski odbori
Akcija progresivne Vojvodine
Demokratska stranka
Ekološki ustanak
Narodni pokret Srbije
Pokret slobodnih građana
Pokret za preokret
Srce
Stranka slobode i pravde
Zajedno
Zeleno-levi front

One comment

  1. Na delu je udruženi zločinački poduhvat, oteli su nam državu a mi, kako znamo i umemo, 17. decembra MORAMO da ih pošaljemo u ISTORIJU!!!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *