Na Izbornoj skupštini u Novom Sadu izabrani članovi Predsedništva, Koordinacioni savet i zastupnik Akcije progresivne Vojvodine

Na Izbornoj skupštini u Novom Sadu izabrani članovi Predsedništva, Koordinacioni savet i zastupnik Akcije progresivne Vojvodine

Na Izbornoj skupštini Akcije progresivne Vojvodine održanoj u subotu, 10. februara, u Novom Sadu na prvom spratu Apolo centra uz prisustvo delegata iz Novog Sada, Sombora, Kikinde i Vršca izabrani su članovi Predsedništva, Koordinacioni savet i zakonski zastupnik APV.

Aleksandar Jovanović, zastupnik, predstavio je izveštaj o radu u periodu od osnivanje pokreta.

„Kad smo se okupili pre dve godine, prvo smo definisali neke zajedničke vrednosti, kao što su solidarnost, demokratija i druge. Stub naše politike jeste pitanje Vojvodine i zbog toga smo prošle godine na ovom mestu organizovali promociju Vojvođanskog manifesta, kojim smo želeli da damo jednu novu, četvrtu viziju kako bi autonomija Vojvodine trebalo da izgleda“, rekao je Jovanović tom prilikom.

On je dodao i da je APV u proteklom period organizovao niz uličnih akcija:

„Izdvojio bih akciju povodom zidanja podzemne garaže u centru grada, kad je zgrada Banovine pretrpela istorijsku štetu. U vezi s tim razotkrili smo više nelegalnih radnji i krivičnih dela predstavnika lokalne vlasti. Otvorili smo temu zidanja nove zgrade hotela u Futoškom parku u Novom Sadu, neke teme u Somboru, pitanje javnog zdravlja o kome niko ne govori, a urušeno je do tog nivoa da se može postaviti pitanje da li uopšte imamo javno zdravlje. Održali smo tribinu u vezi s problemom bezbednosti, niz drugih akcija i preko 70 različitih saopštenja. Imali smo dobar odziv od strane medija jer smo nudili kvalitetan sadržaj, koji je imao jednu potku činjenica.“

Nakon izveštaja Jovanović je najavio projekciju filma u kom su predstavljene najznačajnije ulične akcije, inicijative, tribine i druge aktivnosti APV, a potom su izabrani organi pokreta.

Za zastupnika je izabran Aleksandar Jovanović, za članove Predsedništva: Bogoljub Savin, Nevena Jevtić, Aleksandar Jovanović, Miloš Pankov, Bogdan Kolarski, Milana Malenić, Nikola Ačanski, Boris Vukelić i Zoran Đekić. Članovi Koordinacionog saveta jesu: Kolja Kočiš, Aleksandar Jovanović, Miloš Pankov, Bogdan Kolarski, Milana Malenić, Nikola Ačanski, Daniel Koril, Lazar Golubović, Aleksandar Vojnović, Jelena Jovanović i Dejana Krstić.

U završnoj reči delegatima su se obratili Milana Malenić, Miloš Pankov, Zoran Đekić i Bogdan Kolarski. Milana Malenić je istakla da je ova godina izborna i da nas čeka još više aktivnosti nego dosad, kao i da planiramo da uvećamo krug simpatizera i članstva. Ona je izrazila i nadu da će APV postići značajan uspeh na narednim lokalnim izborima. Miloš Pankov je istakao kako je pre dve godine na taj dan osnovan APV u Novom Sadu. Datum 10. februar odabran je zbog toga što je to datum godišnjice smrti i rođenja Vase Stajića. Pankov je rekao kako se dve godine nakon osnivanja vidi da se ideje APV šire i po drugim gradovima Vojvodine. Zoran Đekić je istakao kako je važno što su u organima APV i ljudi van Novog Sada i da je jedan od zadataka u narednom period da nastavimo širenje infrastrukture po drugim vojvođanskim opštinama. Bogdan Kolarski je podsetio na još neke akcije APV, kao što je inicijativa da se Vladimiru Putinu oduzme status počasnog građanina Novog Sada, koja je bila veoma zapažena i u medijima u regionu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *