Jučerašnji pljusak ponovo otkrio do koje je mere uništen komunalni sistem Novog Sada

Jučerašnji pljusak ponovo otkrio do koje je mere uništen komunalni sistem Novog Sada

Juče je Novi Sad ponovo nakon obične letnje kiše bio potpuno paralisan, a investicije u putnu i vodovodno-kanalizacionu infrastrukturu, kojima se hvali lokalna vlast Srpske napredne stranke, pokazale su se ne samo kao potpuno beskorisne nego i štetne.

Nakon rekonstrukcije podvožnjaka u Temerinskoj i Partizanskoj ulici voda se u njima ponovo zadržava i neprohodni su za saobraćaj satima nakon svakog jačeg pljuska, čak u većoj meri nego pre rekonstrukcije. Posle svake grmljavine fabrika vode ostaje bez napajanja, a kao rezultat toga pola grada ostaje satima bez vode za piće. Javna higijena ne funkcioniše jer su slivnici prepuni granja, lišća i drugog otpada, što dovodi do preopterećenja i izlivanja kanalizacione mreže. Novoizgrađena crpna stanica se pokazala kao promašena investicija jer nije opravdala svoju osnovnu ulogu da tokom intenzivnijih padavina prepumpava veću količinu otpadne vode u Dunav.

Svakim danom otkako je u Novom Sadu na vlasti Srpska napredna stranka svedoci smo kako naš grad ubrzano propada. Na sreću po građane, bliže se lokalne izbori, nakon čega će ova neodgovorna, bahata i nestručna vlast biti poslata u istoriju.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *