Je li Sombor bezbedan grad?

Je li Sombor bezbedan grad?

Umesto da osvane vest kako je u našem gradu otvorena nova fabrika ili kako je proradila industrijska zona ili kako je rekonstruisana bolnica, Sombor nažalost osvane kao vest samo kad se dogodi neko nasilje.

Pre nekoliko meseci imali smo pucnjavu u samom centru grada, pre nekoliko nedelja eksploziju ispred stambenog objekta u Ulici Toze Markovića, da bi juče jedan građanin po izlasku policije na intervenciju po prijavi porodičnog nasilja zapucao iz pištolja na službena lica, pri čemu je dvoje pripadnika policije ranjeno.

Prvo se mora postaviti pitanje odakle toliko oružja, naročito ovih dana kad se navodno predaje nelegalno oružje. Nešto od oružja je sigurno doneseno s ratišta devedesetih godina. A odakle ostalo oružje? Još je zanimljivije to što se lokalna vlast uopšte nije oglašavala o tome, mada tvrde da je Sombor bezbedan grad. To je upravo istakao juče i gradonačelnik povodom Dana policije. Imajući u vidu ono što se u Somboru događalo poslednjih meseci, smatra li gradonačelnik još uvek da su Somborci bezbedni i šta će učiniti kako bi ih u to uverio?

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *