Igralište u Novom Sadu izgorelo, zastrašivanje opozicije se nastavlja

Igralište u Novom Sadu izgorelo,
zastrašivanje opozicije se nastavlja

U subotu, 30. marta, oko 15 časova dogodio se požar na prostoru Limana 3, kod dečjeg igrališta. Aleksandar Jovanović, koji jeste u to vreme bio u blizini igrališta, nije odgovoran za nastanak požara. Nakon privođenja više puta su prekršena njegova građanska prava. Zadržan je u pritvoru 40 sati, bez zakonskog osnova, oduzet mu je telefon i mogućnosti da komunicira s bilo kim. Aleksandar Jovanović je danas pušten na slobodu jer je tužilac procenio da od samog početka nije bilo nikakvog razloga za zadržavanje.

Podsećamo da je Aleksandar Jovanović odveden u pritvor upravo u trenutku kad je Akcija progresivne Vojvodine iznela podatke o izbornim manipulacijama u Novom Sadu, o nedovoljnom broju lekara i zatvaranju dečjih ambulanti u domovima zdravlja, informacije koje očigledno nisu prijale vlasti.

Aleksandar Jovanović je nepravedno optužen za izazivanje požara u nameri da se zastraši. Poručujemo da nismo zastrašeni i da ćemo još odlučnije nastaviti borbu protiv korumpirane vlasti sa Srpskom naprednom strankom na čelu, koja je ogrezla u kriminalu, i saopštiti uskoro nove dokaze o njihovim aferama.

Ako neko treba da bude uplašen i zabrinut, to su roditelji dece koju vode na igrališta, koja, pokazalo se, mogu da buknu od najmanje iskrice.

Koliko su ovakvi objekti, građeni od lako zapaljivih materijala, nebezbedni i da sami po sebi, predstavljaju rizik? Moramo se zapitati koliko je takvih objekata u gradu i jesu li građeni u skladu sa standardima, ko su bili izvođači radova i kako su raspisani tenderi? APV će se u narednim danima ozbiljno pozabaviti tim pitanjima, zbog kojih je javnost s pravom zabrinuta.

Šta je Aleksandar Jovanović radio dan ranije:

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *