Gradska inspekcija potvrdila da su tvrdnje lokalnog SNS-a laž

Nisu predviđena nikakva „oštećenja predviđena projektom“ za izgradnju garaže Banovina

Otkako su se u medijima pojavile prve vesti o urušavanju zgrade Banovine izazvanom radovima na izgradnji podzemne garaže, lokalni odbor Srpske napredne stranke ne prestaje s pokušajima da plasirajući informacije iz tzv. dobro obaveštenih izvora obmane javnost i uveri građane kako nemaju razloga za brigu, da je „situacija pod kontrolom“, da je u pitanju samo „manja oštećenja“ itd. Najnoviji dopis Gradske uprave za inspekcijske poslove broj XIV-354-sl/22 pokazuje da su, kao i nekoliko puta dosad, u pitanju najgrublje laži i dezinformacije.

Prva u nizu takvih dezinformacija bila je tvrdnja kako su u pitanju samo „manja oštećenja“ na zgradi iz kompleksa Banovine. U odgovoru na dopis Akcije progresivne Vojvodine i Pokreta slobodnih građana Gradska uprava za inspekcijske poslove utvrdila je suprotno – da su konstatovana oštećenja takva da je „ugrožena stabilnost objekta“. Naredna laž koja je raskrinkana jeste tvrdnja da je poštovana zakonska procedura tokom izgradnje podzemne garaže. Ispostavilo se da je sama građevinska dozvola izdata nelegalno jer nedostaje saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture, što je krivično delo zbog kog će odgovarati nadležni u Upravi za urbanizam!

U najnovijem dopisu Gradske uprave za inspekcijske poslove konačno je pobijena i tvrdnja koju je SNS od početka skandaloznog događaja ponavljao, da su „manja sleganja zgrade Banovine očekivana i da su bila predviđena projektom“. U odgovoru inspekcije, koji je usledio na zahtev za informaciju od javnog značaja građana zabrinutih za sudbinu kompleksa Banovine, izričito se navodi da u projektu za građevinsku dozvolu nisu obrađivana i navođena „oštećenja predviđena projektom“.

Kako vreme prolazi i istina izbija na videlo, građanima postaju jasne razmere bahatosti, javašluka i kriminalnih radnji vezanih za poslove oko izgradnje podzemnih garaža u Novom Sadu. Zato je jedino rešenje da sva projektna dokumentacija bude predstavljena javnosti kako bi se do kraja razotkrile sve štetne i nezakonite radnje koje SNS pokušava da prikrije, a koje će na kraju sasvim sigurno dobiti i sudski epilog.

One comment

  1. Mafija na celu sa Mirovicem je napala i na najreprezentativniju zgradu u Pokraijini. Bas ih briga, nisu je oni gradili. Oni je samo prodaju.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *