Gradonačelnik Sombora još jednom pokazao da ne razume probleme sugrađana

Gradonačelnik Sombora još jednom pokazao da ne razume probleme sugrađana

Pre nekoliko dana portal 025.rs objavio je intervju s gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem. Kako to obično biva u glasilima vladajuće stranke, čitajući taj intervju može se samo zaključiti da mi živimo u jednom gradu s razvijenom industrijskom zonom, novom putnom i komunalnom infrastrukturom, u gradu bogatog kulturnog sadržaja, s razvijenom zdravstvenom zaštitom; drugim rečima u gradu u kojem se ostaje, a ne iz kog se odlazi.

Ovim putem želimo samo da pitamo gradonačelnika ima li bilo šta od onoga što je rekao veze s realnošću ili možda ne živimo u istom gradu?

Dovoljno je samo proći ulicama Sombora i sudarićete se sa stvarnošću jer vrlo brzo naletite na neku rupu. Više od trećine ulica nije osvetljeno ili je s vrlo slabim osvetljenjem. Od 2012. do 2023. grad je ostao bez skoro 17.000 stanovnika. Od industrije radi samo „Gradska kafana“, najveće investiciono ulaganje bivše gradonačelnice. Zida se bez ikakvog plana i smisla pogotovo blizu centra (Batinska ulica, Apatinski put, Toze Markovića, Venci itd.). „Negovanje saradnje“ s republičkom i pokrajinskom vladom svodi se na dva državna sekretara i dva poslanika, kojima je jedini zadatak da redovno podižu svoje plate, koje su u poređenju s ostalim primanjima njihovih sugrađana enormno visoke.

Gospodine gradonačelniče, prestanite više da lažete građane i umesto toga iznesite činjenice o tome koliko ste dosad svojih članova zaposlili u javna preduzeća, čime se oni konkretno bave i kolike su im zarade. Iznesite predloge za ostanak mladih u gradu, za razvoj sela, za razvoj kulture, koju ste sveli na „vašare“ u atrijumu Gradske kuće i na glavnoj ulici.

Mi u Akciji progresivne Vojvodine Sombor imamo predloge za razvoj grada, predstavićemo ih sugrađanima u narednom periodu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *