Gradonačelnik Milan Đurić odgovoran zbog promocije ratnog zločinca u novosadskoj školi

Gradonačelnik Milan Đurić odgovoran zbog promocije ratnog zločinca u novosadskoj školi

Nedopustivo je i sramno da osuđeni ratni zločinac, učestvuje u bilo kakvim javnim manifestacijama na teritorije Srbije, a pogotovo da podučava našu decu patriotizmu, što se nažalost dogodilo u Kaću, kada se Nebojša Pavković obratio đacima novosadske osnovne škole Đura Jakšić putem video linka. Činjenica da je školsku manifestaciju organizovala i podržala lokalna novosadska vlast govori najbolje o tome da se i sa najviših javnih funkcija u Gradu Novom Sadu nastavlja sa promocijom politike nasilja i zločina, pored svih užasnih događaja ovih dana u Srbiji čiji smo bili svedoci.

Zar je moguće da posle masovnog ubistva u jednoj školi, novosadska vlast organizuje manifestaciju kojom se promovišu ratni zločinci? Potpuno je jasno vlast Srpske napredne stanke jedino kroz nasilje može da funkcioniše i da će po svaku cenu njeni funkcioneri sa takvom politikom nastavi. Za ovaj sraman i nerazuman čin, odgovorni su čelnih ljudi Novog Sada, gradonačelnik Milan Đurić, nadležni član gradskog veća za obrazovanje i direktorka OŠ Đura Jakšić, koji su učestvovali u planiranju događaja.

Zahtevamo hitnu smenu direktorke Osnovne škole Đura Jakšić u Kaću, a gradonačelnik i član gradskog veća za obrazovanje će snositi političku odgovornost na narednim lokalnim izborima.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *