Direktor zavoda Siniša Jokić izbegava odgovore na pitanja o oštećenju Banovine

Direktor zavoda Siniša Jokić izbegava odgovore na pitanja o oštećenju Banovine

 

Direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada Siniša Jokić od početka novembra, kad je javnost saznala da je oštećena zgrada Banski dvor tokom radova na izgradnji podzemne garaže, odbija da odgovori Novosađanima na pitanje šta je ustanova koju vodi učinila da zaštiti građevine u okviru kompleksa Banovine. Njegovo ćutanje samo potvrđuje naše sumnje da čelni ljudi gradske vlasti i institucija koje oni kontrolišu čine sve što mogu kako bi prikrili od građana informacije o ovom nemilom događaju nadajući se da će sve pasti u zaborav i da će na taj način izbeći sopstvenu odgovornost. 

Zbog toga je danas Akcija progresivne Vojvodine uputila zavodu Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, u kojem tražimo:

  1. Kopije dokumenta koji sadrži utvrđene mere tehničke zaštite objekata iz kompleksa Banovina izdatog povodom izgradnje podzemne garaže Banovina, koja se gradi od marta 2022. na prostoru između Banovinskog prolaza i Ulice vladike Platona.
  2. Odgovor na pitanje da li je izdato Rešenje o privremenoj zabrani radova i hitnoj sanaciji štete na kulturnom dobru za pomenuti objekat i ako jeste, kopiju tog rešenja.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *