Dečja ambulanta na Novom naselju otvorena s upola manje pedijatara

Dečja ambulanta na Novom naselju otvorena s upola manje pedijatara

Je li ovo trajno rešenje?!

Nakon četiri godine dečja ambulanta Doma zdravlja „Novi Sad“ na Novom naselju ponovo je počela da radi. Prema rečima direktora Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselin Bojata bilo je jasno da otvaranje ambulante prvobitno nije planirano za ovu godinu, ali je ipak usledilo nakon inicijative Akcije progresivne Vojvodine i pritiska građana.

Svim građanima koji su nas podržali u ovoj akciji čestitamo na zajedničkoj pobedi. Ono što, međutim, treba da nas zabrine jeste da u novootvorenoj dečjoj ambulanti na Novom naselju sad radi tek polovina od osam pedijatara, koliko je radilo do zatvaranja. Na tu mogućnost smo upozoravali svesni činjenice da Dom zdravlja iz godine u godinu ostaje bez sve većeg broja pedijatara – kao i bez kardiologa, urologa, oftalmologa i drugih lekara specijalista – otkad je lokalnu vlast u Novom Sadu preuzela Srpska napredna stranka.

Pozivamo upravu Doma zdravlja da se tim povodom oglasi i obavesti javnost znači li to da je na taj način na mala vrata smanjen broj pedijatara na Novom naselju. Čeka li ista sudbina i druge domove zdravlja u Novom Sadu?

Direktor Veselin Bojat je više puta pokušao da opravda ovakvo stanje „situacijom na tržištu“, a član Gradskog veća za zdravstvo Dragan Stajić tim se povodom nije ni oglasio, što dovoljno govori o tome koliko su čelnici gradske vlasti nezainteresovani za zdravlje dece u Novom Sadu iako na sav glas govore o povećanju nataliteta. Svesni smo da nema smisla apelovati na savest i dobro volju ljudi koji za 12 godina vođenja Novog Sada nisu pokazali interesovanje za to da reše ovaj problem. Zbog toga će Akcija progresivne Vojvodine u najkraćem roku predstaviti svoj program za zapošljavanje svih potrebnih lekara u Domu zdravlja „Novi Sad“, kao i druge mere za unapređenje zdravstvene zaštite Novosađana.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *