Izvor: Aleksandar Jovanović - Anadolu Agency

Bolnica na Mišeluku – dokaz naprednjačke nesposobnosti

Bolnica na Mišeluku – dokaz naprednjačke nesposobnosti

Idejom da se bivša kovid bolnica na Mišeluku pretvori u dijalizni centar novosadska naprednjačka vlast samo potvrđuje našu raniju tvrdnju da oni, zapravo, uopšte nemaju pojma šta da urade s tim objektom. Takođe postoji mogućnost da se još nisu dogovorili kome da prodaju tu skupo plaćenu zgradu.

Svi, pa čak i sam SNS kadar, dobro znaju da je jedan sprat jedne zgrade sasvim dovoljan za dijalizni centar, baš kao i za odeljenje za palijativnu negu, ali isto tako svi znaju da SNS nije u stanju da napravi nešto novo. Maksimum ove nesposobne ekipe jeste da preskupo renoviraju zgrade i privremeno premeštaju odeljenja Kliničkog centra Vojvodine na Mišeluk. Zapravo, odluka o dijaliznom centru samo je instant vest da se zamažu oči javnosti. Naime, dijaliza se u nalazi u zgradi Klinike za urologiju KCV-a, koja je predviđena za dugo renoviranje, tako da bi i inače morala da se seli.

Aktuelnoj vlasti sad nedostaje novac koji su spiskali na besmisleno skupe projekte kao što je na primer turbo kružni tok. Tu je i dokazana nesposobnost naprednjačkih kadrova da učine bilo šta korisno za građane, ukoliko to neće biti lukrativno za njih i njihovu kliku.

Ipak, apelujemo na vlast da u bolnici na Mišeluku otvori obećanu gradsku bolnicu, ali i odeljenje palijativne nege i veći dijalizni centar. Na Mišeluku mesta za to ima i više nego dovoljno.

Stranka slobode i pravde Novi Sad
Pokret slobodnih građana Novi Sad
Pokret za preokret Novi Sad
Akcija progresivne Vojvodine

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *