Foto: 021

Bahato i nestručno rukovodstvo JKP „Vodovod i kanalizacija“ dalo saglasnost za radove koji su doveli do rušenja njihove zgrade

Bahato i nestručno rukovodstvo JKP „Vodovod i kanalizacija“ dalo saglasnost za radove koji su doveli do rušenja njihove zgrade

Informacija da se u toku jučerašnjeg dana doslovno srušio deo upravne zgrade JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Masarikovoj ulici zbog greške građevinske firme koja zida stambenu zgradu na susednoj parceli – ma koliko da na prvi pogled deluje neverovatno – zapravo najbolje odražava stvarno stanje u kom se nalazi celokupan javni sektor u Novom Sadu nakon 11 godina sistematskog podrivanja, propadanja i urušavanja od strane lokalne vlasti Srpske napredne stranke.

Ovaj događaj, međutim, nema samo simbolično značenje, jer je rukovodstvo JKP „Vodovod i kanalizacija“ praktično odobrilo sopstveno rušenje time što je (pored drugih nadležnih javnih preduzeća) izdalo saglasnost na lokacijske uslove i građevinsku dozvolu privatnoj firmi „Volf invest“ za radove koje su doveli do oštećenja zgrade „Vodovoda“. Svojim bahatim, neznalačkim, koruptivnim ponašanjem pokazali su na najslikovitiji način kako „glad za kovertom“ dovodi do toga da, kao u crtanom filmu, preduzeće iseče granu na kojoj sedi.

APV je više puta upozoravao na praktičnim primerima do čega dovodi katastrofalno loše rukovođenje javnim sektorom u Novom Sadu od strane kadra Srpske napredne stranke. Rukovodstvo JKP „Vodovod i kanalizacija“ među onima je koji u tome prednjače. Novosađani treba da znaju kako je ovo javno preduzeće samo u poslednjih nekoliko meseci ostalo bez pet visoko obrazovnih stručnjaka, inženjera, od kojih su pojedini otpušteni zbog političke nepodobnosti, a ostali su sami napustili kolektiv ne želeći više da borave na brodu koji tone.

Obavezujemo se da ćemo, nakon što smenimo nesposobnu lokalnu vlast Srpske napredne stranke, zajedno s drugim opozicionim strankama reformisati čitav javni sektor u Novom Sadu. Jedna od prvih mera biće odstranjivanje s rukovodećih pozicija ljudi s lažnim, kupljenim diplomama, a osnovna obaveza preduzeća biće unapređenje kvaliteta usluga, zbog čega su i osnovana.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *