APV podržava proteste zbog izmena Zakona o eksproprijaciji i osuđuje nasilje policije i parapolicijskih grupa

Akcija progresivne Vojvodine podržava proteste zbog izmena Zakona o eksproprijaciji i osuđuje nasilje policije i parapolicijskih grupa

Akcija progresivne Vojvodine podržava blokade saobraćajnica i druge oblike građanske neposlušnosti koji su usledili zbog usvajanja izmena Zakona o eksproprijaciji od strane Narodne skupštine Republike Srbije. Najoštrije osuđujemo i zahtevamo istragu protiv vinovnika jučerašnjeg nasilja parapolicijskih snaga u Šapcu, koji su bagerom i palicama nasrnuli na učesnike mirnih protesta, kao i odgovornih u policiji koja se stavila u službu pomenutih parapolicijskih snaga i nemo posmatrala čin nasilja. U drugim gradovima, Novom Sadu i Beogradu, bez ikakvog povoda, primenjeno je policijsko nasilje prema gađanima i građankama.
Zbog toga podržavamo i današnji protest u 18 časova ispred Vlade Srbije koji organizuju Ekološki ustanak, GPO Akcija i Ne davimo Beograd kako bi ukazali na brutalnost policije i nasilje pararežimskih grupacija koje preti da eskalira i izazove građanske sukobe u čitavoj Srbiji.

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *