Akcija progresivne Vojvodine zahteva da se poštuju i sprovode trenutni saobraćajni propisi u pešačkoj zoni u centru Novog Sada

Akcija progresivne Vojvodine zahteva da se poštuju i sprovode trenutni saobraćajni propisi u pešačkoj zoni u centru Novog Sada

 

Akcija progresivne Vojvodine izražava duboko žaljenje zbog sugrađanke koja je jutros nastradala u pešačkoj zoni u centru Novog Sada.

Aktuelna novosadska vlast uporno i bezobzirno nastavlja da odvaja grad od građana i prilagođava ga isključivo ličnim interesima. Najočigledniji primer toga jeste pešačka zona u centru Novog Sada. Ne samo da su glavno gradsko šetalište zaposele letnje bašte, na šta je APV ukazao u saopštenju pre dve nedelje, i da je u malom preostalom prostoru za pešake dozvoljen saobraćaj biciklistima već se i centar grada (posebno Ulica kralja Aleksandra i dvorište hotela „Vojvodina“) pretvorio u parkiralište za automobile, a dostavna vozila nesmetano voze kroz pešačku zonu. Bilo je samo pitanje vremena kad će neko nastradati, što se, nažalost, jutros i dogodilo.

Akcija progresivne Vojvodine zahteva da se poštuju i sprovode trenutni propisi koje su donele uprave Grada Novog Sada, kao i da inspekcijske službe obavljaju svoj posao kako bi se sprečila i najmanja mogućnost da se ovako nešto ponovi.

Bezbednost građana mora biti prioritet i ne sme se podrediti interesima kapitala i pojedinaca.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *