Akcija progresivne Vojvodine zahteva smenu Ane Brnabić i Siniše Malog

Akcija progresivne Vojvodine zahteva smenu Ane Brnabić i Siniše Malog

 

Milioni dokumenata koji su procurili iz 14 agencija za osnivanje ofšor kompanija otkrili su tajne 35 sadašnjih i bivših svetskih lidera zajedno sa 400 funkcionera iz više od 90 država i potvrdili ranija saznanja da je sadašnji ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali bio vlasnik dve ofšor kompanije s Britanskih Devičanskih Ostrva i 23 apartmana na bugarskom primorju te još jednim apartmanom koji je kupio na svoje ime još 2012. i 2013. godine kad je bio ekonomski i finansijski savetnik tad prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića.

Povodom tih nekretnina vrednih preko pet miliona evra Siniša Mali je izjavio da je kupio jedan stan i da ne stoji iza dve ofšor kompanije, „Brigham Holding & Finance Inc“ i „Etham Invest & Finance Corp.“, koje su kupile pomenute apartmane, u čemu ga je (kao i sve ostale iz esenesovske vlasti koji su uhvaćeni na delu) branio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći 2015. godine: „Ako je Siniša Mali stvarno bio vlasnik 24 stana, on ne može više da bude gradonačelnik.“ I zaista, s mesta gradonačelnika Beograda i pored afere s misterioznim rušenjem kuća u Savamali za potrebe netransparentne gradnje Beograda na vodi postavio ga je za ministra finansija.

Posebno zabrinjava to što je Uprava za sprečavanje pranja novca u sastavu Ministarstva finansija, na čijem je čelu Siniša Mali. Hoće li tužilaštvo sa Zagorkom Dolovac na čelu reagovati jer je dužno da od policije zahteva prikupljanje potrebnih obaveštenja ako je do tužioca samo dopro glas o učinjenom krivičnom delu?

Akcija progresivne Vojvodine obaveštava javnost da je ovo rezultat organizovane državne korupcije. Vlada Republike Srbije postala je organizovana kriminalna grupacija koja krade državnu imovinu i novac svih nas. Zbog toga zahtevamo da se protiv ministra Siniše Malog i drugih lica za koje postoji osnovana sumnja da su učinili krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti pokrene krivični postupak i da predsednica vlade Ana Brnabić podnese ostavku.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *