Akcija progresivne Vojvodine zahteva od državnih vlasti da spreče i javno osude pokušaj rehabilitacije ubistva Zorana Đinđića u vidu peticije koju je pokrenuo kapetan Dragan

Akcija progresivne Vojvodine zahteva od državnih vlasti da spreče i javno osude pokušaj rehabilitacije ubistva Zorana Đinđića u vidu peticije koju je pokrenuo kapetan Dragan

 

Zgroženi smo nad činjenicom da osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković (poznat u javnosti kao kapetan Dragan) ovih dana u Srbiji nastavlja da popularizuje svoju ideologiju bez ikakvih pravnih sankcija ili javnih osuda od strane državnih vlasti.
Peticija za oslobađanje ubice predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića koju je Vasiljković pokrenuo i zastrašivanje građana otvaranjem tzv. humanitarnih kancelarija u Subotici, gradu u kom živi veliki broj stanovnika hrvatske nacionalne zajednice, jesu pripremne radnje čiji je konačni cilj rehabilitacija najmonstruoznijeg političkog zločina u novijoj istoriji ove zemlje. Neometano javno delovanje Vasiljkovića uz česte nastupe na prorežimskim medijima i svečani prijem od strane čelnika Fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ potvrđuju da ono ima i prećutnu podršku sistema, što nažalost nije prvi takav slučaj. Setimo se da je Veselin Šljivančanin po povratku s odsluženja kazne u Hagu pre nekoliko godina bio i govornik na političkim tribinama vladajuće stranke.
Sve to dodatno doprinosi kreiranju atmosfere straha među ljudima, podsticanju desnog ekstremizma i nasilja prema političkim protivnicima, a čitavo društvo sve više udaljava od civilizovanih, evropskih i demokratskih normi.
Državni organi dužni su da javno osude ovakve pojave i učine sve što je u njihovoj moći da spreče javno delovanje kojim se promoviše širenje mržnje i veličanje ratnih zločinaca i političkih ubistava.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *