Akcija progresivne Vojvodine Sombor pridružuje se pozivu za bojkot lokalnih izbora

Akcija progresivne Vojvodine Sombor pridružuje se pozivu za bojkot lokalnih izbora

Akcija progresivne Vojvodine Sombor donela je odluku da se pridruži bojkotu lokalnih izbora za odbornike Skupštine Grada Sombora. U Srbiji ne postoje elementarni uslovi za poštene izbore i regularnu predizbornu kampanju, pogotovo izvan velikih gradova, gde su pritisci na birače, medijska blokada, ucene i primoravanja radnika javnih preduzeća da prikupljaju potpise i glasaju za vladajuću stranku i drugi vidovi manipulacija još više izraženi. U ovoj izbornoj utakmici s više registrovanih birača nego stanovnika grada rezultat izbora je unapred poznat i on ne odražava volju građana Sombora za demokratskim promenama.

Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke već je predala svoje unapred prikupljene potpise za listu „Aleksandar Vučić – Sombor sutra“ ponašajući se kao da nije reč o strankama koje su vladale Somborom već čitavu deceniju i za to vreme dale gomilu praznih obećanja u ime „našeg Somborca“ Aleksandra Vučića. Rezultat njihove vladavine je opustošen i razoren grad koji je ostao bez 17.000 stanovnika u odnosu na prethodni popis stanovništva. I posle ovih izbora, kao i dosad, Sombor neće biti grad za sve, već kao i u prethodnoj deceniji samo za odabrane.

Žao nam je što deo opozicionih stranaka u Somboru nije razumeo ozbiljnost situacije u kojoj smo se našli, da moramo podneti žrtvu zajedno s građanima i istrajati u borbi za izborne uslove.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *