Akcija progresivne Vojvodine poziva Vojvođane da izađu na izbore i podrže koalicije i kandidate opozicije

Akcija progresivne Vojvodine poziva Vojvođane da izađu na izbore i podrže koalicije i kandidate opozicije

 

Režim Aleksandra Vučića od dolaska na vlast sistematski je uništavao sve političke institucije, kriminalizovao državu, a autonomiju Vojvodine obesmislio. Predstojeći parlamentarni izbori stoga su prilika da demokratskim putem promenimo vlast koja nas vodi ka daljem propadanju i nestajanju. Na ovim izborima Vojvodina ne postoji kao tema, na listama opozicionih koalicija Vojvođani jedva da su zastupljeni, a zalaganja za autonomiju Vojvodine nisu među njihovima programskim načelima.

Pored toga, Akcija progresivne Vojvodine poziva sve građane Vojvodine, s obzirom na istorijsku važnost ovih izbora, kao i radi jačanja demokratije, da u što većem broju izađu na glasanje i glasaju za kandidate i koalicije koje imaju šansu da pobede kriminalnu vlast te da na taj način pokažu svoju proevropsku i demokratsku orijentaciju. Svaka nova godina, mesec i dan nipodaštavanja građana i uništavanja najrazvijenijeg dela Srbije previše je. Zato je naša dužnost da izlaskom na izbore doprinesemo porazu ovog režima i njegovom odlasku na smetlište istorije.

Redovni izbori poslanike Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine održavaju se za dve godine. Taj period iskoristićemo da otvorimo pitanje položaja Vojvodine i kršenja Ustava Republike Srbije, koji daje pokrajini određene nadležnosti, ali koje nikad nisu sprovedene u delo.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *