Akcija progresivne Vojvodine pozdravlja izbor nezavisnih kandidata za članove Saveta Mesnih zajednica u Novom Sadu

Akcija progresivne Vojvodine pozdravlja izbor nezavisnih kandidata

za članove Saveta Mesnih zajednica u Novom Sadu

 

 

Povodom upravo održanih izbora za članove Saveta Mesnih zajednica u Gradu Novom Sadu Akcija progresivne Vojvodine pozdravlja izbor velikog broja nezavisnih kandidata, koji su se na listama pojavili svojim imenom i prezimenom kao predstavnici građana. Istovremeno osuđujemo zloupotrebu partijskih i javnih resursa od strane Srpske napredne stranke kroz: prisustvo i aktivno učešće u kampanji velikog broja stranačkih aktivista, gradskih i državnih funkcionera, zloupotrebu službenih vozila, pritiske usmerene na glasače i pretnje protivkandidatima. Na izborima za Savete Mesnih zajednica biraju se individualni kandidati, a ne partijske liste, i svako kršenje zakona mora biti sankcionisano.

Drago nam je što se, uprkos svemu, veliki broj građana oslobodio straha i pokazao da na ovaj način želi da participira u upravljanju gradskim resursima i javnim dobrima.

Svesni smo takođe svih manjkavosti sadašnjeg zakonodavstva, koje ne obezbeđuje adekvatnu reprezentaciju i dovoljno nadležnosti najnižim jedinicama lokalne samouprave, i u narednom periodu predstavićemo svoj alternativni zakonski predlog.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *