Akcija progresivne Vojvodine podržava Protest protiv državnog kriminala

Akcija progresivne Vojvodine podržava Protest protiv državnog kriminala, koji će se održati 16. oktobra u 12 sati ispred zgrade Javnog tužilaštva u Beogradu. Pozivamo građane Vojvodine i čitave Srbije da svojim prisustvom na ovom skupu u što većem broju pokažu da sve kriminalne radnje ove vlasti, koje su kulminirale novim dokazima o prikrivanju imovine ministra finansija Siniše Malog i pokušajima da se opravda uzgajanje i puštanje u promet opojnih droga na plantaži „Jovanjica“, neće ostati zataškane.

Republičko Javno tužilaštvo, umesto da bude servis svih građana, štiti interese vladajuće partije jer se već godinama ne oglašava i pored brojnih i očiglednih dokaza odbija da pokrene istragu i krivični postupak protiv državnih funkcionera. S druge strane, obični građani svakodnevno su na udaru represivnog aparata režima i za najmanji prekršaj i javnu kritiku vlasti.

Akcija progresivne Vojvodine zalaže se za sveobuhvatnu reformu pravosuđa kako bi se ustanovio efikasan mehanizam zaštite građana od svih oblika zloupotrebe vlasti, a naročito za uspostavljanje nezavisnog tužilaštva s kapacitetom da samostalno sprovodi tužilačku istragu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *